30. syyskuuta 2010

Syyskuun suosikki

... olisi tämä, jos vain saisin sen jostain käsiini. Sköna hemin aikaisemmat sisustamisen ammattilaisille suunnatut Skapa stilen -erikoisnumerot ovat ainakin olleet huippuja. Ostakaa ihmeessä, jos tätä on jostain saatavilla!
 


... Skapa stilen -special edition of Sköna hem would be my favourite this month if I just could get hold of it somewhere!

29. syyskuuta 2010

28. syyskuuta 2010

Alkukankea takki


Olen asunut reilun vuoden sisällä kolmessa eri kaupungissa. Ehdin
Maarianhaminasta muuton jälkeen asua Turussa vain vajaan vuoden, kunnes muutin tänne Helsinkiin opiskelemaan. Pieni pää on edelleen pyörällä. Missä oikein on kotini? 


T
urku on rakas kotikaupunkini, jonne aion vielä palata. Kadunkulmat ovat täynnä muistoja ja tuttuja kivetyksiä. Mudanruskea Aurajoki virtaa Tuomiokirkon viereltä Airistolle, josta taas pääsee suuremmille vesille. Lukuisia kertoja matkasinkin Ahvenanmaalle Turun satamasta. Turku jäi aina odottamaan. 


Maarianhamina taas on nuoruuden rakkauteni. Sillä on aina sija sydämessäni. Teen vieläkin surutyötä sen menettämisestä. Pieni lehmusten ja kapteenivillojen kaupunki melkein keskellä ulkosaaristoa sopi luonteelleni. Kaipaan rauhallista menoa, en melua ja vilskettä. 



Ehdin oikeastaan kotiutua tuolle pienelle tyrnipuskien reunustamalle saarelle, vaikka välillä ikävöinkin Turkuun. Lopulta kuitenkin koitti lähdön paikka. Nyt asumme Helsingin Lauttasaaressa, jossa tuoksuu ulkomeri, aivan kuin Ahvenanmaallakin. Meri on aina sama. Se ei muutu, vaikka rannat sen reunoilla muuttuisivatkin. Meren rannalla on kotini. Uusiin rantoihin on vain yritettävä tottua.  
 


Päätöksestä se vaan on kiinni,
että päättää kuulua jonnekin,
omaksua jonkun paikan omakseen
niinkuin alkukankean takin ylleen
ja saada se mukautumaan ruumiiseensa,
nämä talot, kujat ja portin pielet.

Kaarina Valoaalto


27. syyskuuta 2010

Kärsimättömän eteinen ja pala olohuonetta

Olen myös kärsimätön sisustaja. Se on toisinaan ristiriidassa piheyden kanssa, kuten seuraavissa tapauksissa. Tarvitsin kokovartalopeilin ja lipaston. Peiliä etsintäkuulutinkin aikaisemmin. Koska sopivan hintaista vanhaa peiliä ei löytynyt, päädyin Ikean versioon (Hovet), josta olen kyllä aina pitänyt kovasti.


Ne kirpputorien lipastot, jotka miellyttivät silmääni, olivat kautta linjan reilusti yli budjetin, joten valitsimme tämän Ikean Norden-senkin. Tiedän, että parhaat löydöt tekee sattumalta ja kärsivällisesti etsimällä, mutta nyt kävi näin. Vaikka senkki on sysimusta, se ei mielestäni pimennä kapeaa eteiskäytävää. Sen sijaan senkin musta syventää kultaista, punaista ja turkoosia ympärillään. Vuosia sitten Vapaa Valinnasta (!) pilkkahintaan ostamani kultareunuksinen peili on vielä ripustamatta paikalleen senkin yläpuolelle. 


I didn't have much luck nore the patience at the flea markets, so I bought the full length mirror and the Norden sidetable at Ikea once again... They're both pretty and functional! The sidetable is more airy than a regular dresser even though it's all black. 

Photo: Kotilo

Piheilijän makuuhuone


Olen pihi opiskelija. Se näkyy edullisina tai jopa ilmaisina sisustusratkaisuina kodissamme. Ajattelinkin esitellä säästöbudjetilla sisustettua makuusoppeamme. Yöpöydät on koottu Alkosta saaduista viinilaatikoista. Verhot ompelin Ikean metrikankaasta (kokonaishinnaksi 5,5 metrille tuli muistaakseni noin 27 euroa). Tauluun sopivan tyynynpäällisen tilasin H&M Homen poistoista parilla eurolla. Matot on saatu sukulaisilta. 



Työpöytäni on koottu vanhempieni keittiöremontissa ylijääneestä massiivityötason pätkästä. Pöytä on vielä öljyämättä, koska en ole päättänyt, millä sävyllä pyökkiä sävyttäisin. Pöydän jalat ovat jälleen kerran Ikeasta (yhteensä 10 €).


I love inexpensive things. You can see it in our bedroom. The bedside tables are made of two wine boxes piled upon one another. I sew the curtains out of Ikea's fabric (they only cost me 27 €). The table was made of massive wooden work top that was left over when my parents renovated their kitchen. I just bought the legs that cost me 10 €!

Photo: Kotilo

26. syyskuuta 2010

Puulava

Habitare -messuilla törmäsin puulavoista tehtyyn istuinkalusteeseen. Lavoista voi nikkaroida muutakin - esimerkiksi sohvapöydän House Doctorin tapaan tai sängyn, kuten Hus & Hemissä!

Here's some diy-inspiration. The coffee tables are from House Doctor and the bed from Hus&Hem.





Photo: HouseDoctor, Hus&Hem

24. syyskuuta 2010

Keltainen tulee!


Keltainen tekee tuloaan sisustukseen ainakin jos Sköna Hemiin on luottaminen. Itse olen aina karsastanut keltaista, aivan kuten oranssiakin, mutta pieninä annoksina kummatkin alkavat vähitellen näyttää hyvältä. Ainakin mustaan ja valkoiseen yhdistettyinä. Katasasta vaikkapa BLACK.WHITE.YELLOW. -blogi!



Yellow is the new "it"-colour according to Sköna Hem. I'm slowly getting used to yellow. It's particularly pretty combined with black and white. Check out the blog BLACK.WHITE.YELLOW.!

Photo: Sköna Hem

18. syyskuuta 2010

Tangram nam nam

Origameihin ja tangram-peleihin viittaavia esineitä näkyy nyt kaikkialla. Kokeilin tangramestetiikkaa arkkitehdiksi valmistuvan ystäväni onnittelukortissa. Inspiraatiota etsiessäni törmäsin myös alla oleviin hyllyköihin italialaisen Lago-ketjun sivuilla. Hienoja!

Everyone seems to be inspired by origami and tangram. I was too. The first picture is a congratulation card that I drew for my friend who recently graduated as an architect. Searching for inspiration I came across with these wonderful shelfs designed by Italian Lago



Photo: Kotilo, Lago

17. syyskuuta 2010

Hehkuvat


Edullisesti Clas Ohlsonilta. Valittavana eri värisillä johdoilla. Itse lamppu on isokokoinen. Mainio ripustusvinkki tälle löytyy esim. WeekDayCarnival -blogista!

16. syyskuuta 2010

Kartoita!






Photo: Hus&Hem, Elle Interiör & Sisustuskärpänen (viimeinen kuva, luvalla lainattu)

14. syyskuuta 2010

Opiskelijakämppätyyliin


Näinkin voi järjestellä - hyllyt kaikista eri sarjoista. Vai voiko? 

Shelves from different series. Do you like the idea?




Photo: LivetHemma

10. syyskuuta 2010

8. syyskuuta 2010

Taululistatko muka passé?


Löysin eilen Clas Ohlsonilta kauan metsästämäni taululistat. Pikkupihi minussa iski, joten ostin toisen käsittelemättömänä. Tulemme myöhemmin maalaamaan yhtä sun toista mustaksi, joten voin silloin samalla vetäistä myös tuon listan maalilla. Hintaeroa oli kuitenkin 4 euroa! Taululistojahan näkyi muutama vuosi sitten kyllästymiseen asti. Päätin kuitenkin löytää tämän oivan keksinnön uudelleen. Keittiössä sille voi asetella keittokirjoja ja vaihtuvia taidenäyttelyitä. Listaan voisi myös ripustaa nipistinspotin ruokapöydän kohdevalaisimeksi, kuten alla olevissa kuvissa.  





Photo: Kotilo, Sköna Hem, Alvhem

You might also like...

Related Posts with Thumbnails