31. joulukuuta 2010

Rohkeiden valintojen vuosi


Mennyt vuosi on ollut täynnä isoja muutoksia. Olen tehnyt rohkeita -jopa hulluja - päätöksiä, mikä on minulle varsin epätyypillistä. Sitä sopii juhlistaa leikkokukin ja kaikenmoisin herkuin. Tänään meillä tarjoillaan mansikkamargaritoja ja intialaista pistaasiriisijälkiruokaa.



Onnellista ja odottamattomien ilojen täytteistä Uutta Vuotta!

This has been a year of great changes and unforeseen courage for me. It's worth of celebrating with strawberry margaritas and indian rice-pistage dessert! Have a wonderful New Year's Eve!

30. joulukuuta 2010

Hei hei joulu


Täytyy se nyt vain myöntää - joulu on tältä vuodelta auttamattomasti ohi. On aika matkata takaisin Helsinkiin uudenvuoden viettoon. Ennen lähtöä otin muutaman kuvan vanhempieni joulukoristuksista. Kerrosvadin ja keittiövaa'an annoin äidilleni joululahjaksi! Käpykranssi on saanut paraatipaikan takan reunukselta. Se on saatu lahjaksi taitavalta "anopiltani".






There's no way to escape it - Christmas is over for now. Time for me to pack my things and get back to Helsinki to celebrate the upcoming year. The serving stand on the shelf and the old kitchen scale were given by me to my mother as a Christmas present.


Photo: Kotilo

28. joulukuuta 2010

Lautasprojekti nro3: Situriina

Tämän lautasen ja kulhon maalasin kummitytölleni joululahjaksi. Sitruunan keltaista satulaa kantavan sirkusmaisen hevosaiheen nimeksi tuli "Situriina".  

Aluksi tarkoitukseni oli käyttää posliinitussia. Posliinitussin maali ei kuitenkaan kestänyt edes yhden mukin maalaamista (en siis suosittele niitä!), joten vaihdoin Dekan lämpökovettuviin emali-väreihin.  Maalasin ensimmäistä kertaa posliiniväreillä ja jälki oli sen mukaista, vaikkei sitä välttämättä kuvista erotakaan. Opin ainakin, että maalia on todellakin sekoitettava ahkerasti sekä ennen maalaamista että sen aikana. Käytin myös liian paksua sivellintä, joten maalaaminen oli aika tuskastuttavaa. Se hyvä puoli näissä vesiliukoisissa väreissä oli kuitenkin, että jälkeä saattoi korjailla helposti kostealla kankaanpalalla. Työt saattoi myös vaivatta polttaa kotiuunissa.  




The plate and the bowl were painted with porcelain paint. I named the horse "Situriina" and gave them both along with black and yellow goodies as a Christmas present to my goddaughter
. This was my first porcelain paint project ever and it sure wasn't easy...
 

27. joulukuuta 2010

Vielä yksi kakkuvati

Tämän tein lahjaksi "anopilleni". Asettelin vadille omenoita, kookospalloja, pähkinöitä ja Marianne-karkkeja. Tämä on riisutumpi versio edellisestä vadista

 
This was a gift to my "mother-in-law". A more simple version than the one I did for my self earlier. 

24. joulukuuta 2010

Unohtuiko kuusi? - Ei hätää



Last minute Christmas tree.

Photo: SwissMiss, Michael Johansson

23. joulukuuta 2010

Joulu Turussa

Tulimme jouluksi Turkuun. Täällä äitin puutarha uinuu lumipeitteen alla. On hyytävän kylmä. En muista, koska olisin viimeksi päässyt kävelemään jäällä ennen jouluaattoa. Ihana käpertyä sisälle lämpimään viettämään joulua. On aika sysätä kaikki turhat työt syrjään ja keskittyä joutenoloon. 

Tunnelmallista joulua Teille ihanat lukijani! 







We're spending the Holidays in Turku. It's very beautiful and freezing cold in here. Can't remember the last time I was able to walk on ice before Christmas. My mother's garden is sleeping under the blanket of snow. 

Have a wonderful Christmas You All!

22. joulukuuta 2010

Joulupallot


Löysin Cable&Cottonin valosarjoja Stockmannilta. Koska meillä on jo valosarja, en ostanut, vaikka kuinka mieleni teki. Mutta aika vastustamattomiahan nämä ovat. Yrityksen kotisivuilla voi klikata kotiin myös aivan oman värikoktailin. Tarkoitus oli liittää tähän postaukseen oma suosikkini, mutta sen valitseminen kävi mahdottomaksi, kertakaikkiaan.





I found these string lights from Cable&Cotton at Stockmann. I was able to resist the temptation because we already have string lights. But oh boy aren't they adoring! You can create your own colour coctail on their webpage. 

Photo: Kotilo, Cable&Cotton 

20. joulukuuta 2010

Joulussa kauneinta

on valon tuike.
 


The most beautiful thing in Christmas is the twinkle of light.

19. joulukuuta 2010

Tällaisia tänään


1 Marimekko
2 Ikea
3 Etsy/LaLisette
4 Indiska

18. joulukuuta 2010

Riitasointuja paratiisissa


Jokunen vuosi sitten katsoin Svt:n dokumentin Paradiset ja kiemurtelin naurusta kotisohvalla. Siinä kiirunalaiset Hans ja Gert päättävät tapetoida kesämökin seinän. Onnistunut yhteinen tapetointi on todiste onnellisesta 65-vuoden avioliitosta. Mutta kaikki ei menekään ihan suunnitellusti. Ongelmia aiheuttaa jo sopivan tapetin valitseminen. Lopulta Hans ostaa vastoin Gertin tahtoa Josef Frankin Paradiset -tapetin ja riitaisa tapetointi voi alkaa. Tapetointi vaatii pitkäpinnaisuutta, jota ainakaan Hansilla ei ole. 

Tuo humoristinen dokumentti oli ensikosketukseni Frankin Paradiset -tapettiin, johon olen sittemmin totaalisesti rakastunut. Tämä ei ole mikään helppo tapetti. Se vie paljon huomiota ja sopiikin mielestäni parhaiten yksinkertaiseen, mielellään valkoiseen ympäristöön.Voisin katsella tapettia ikuisesti. Sitä on saatavilla myös valkoisella taustalla, mutta juuri tämä musta tausta voimistaa kuvion punaisia, vihreitä, sinisiä ja keltaisia sävyjä - epäsovinnaista mutta paratiisimaista väriloistoa.
 







Yllä olevan keittiön välitilan tapetti ei ole Paradiset vaan Josef Frankin Vårklockor. Tapetit ovat kuitenkin hyvin samalaisia. Alla on päällystetty Paradiset -tapetilla vanha kaappi. Näinkin tapettia voi käyttää. 


I'm in love with the wallpaper Paradiset by Josef Frank. It's not an easy choice as the document Paradiset humourously pictures (SVT). There's a version with white background as well but in my opinion the black intensifies more beautifully the bright yellow, green, blue and red tones of the figure.

Photo: Svt, Stadshem, Boråstapeter, Sköna Hem, Dos Family, StyleRoom

17. joulukuuta 2010

Joulutervehdykset

Nyt kun posti on toivottavasti tuonut perille viime tipassa lähetetyt joulukorttini, voin laittaa niiden kuvia tänne. Tällaisia aika lumisia syntyi siis tänä vuonna. No onkos tuo ihme, kun lunta on tullut yllin kyllin. Tuo ylin kortti kuvaa kaipuutani Turkuun ja Ahvenanmaalle. Alimmassa kurre kurkistaa etusivulla lumen seasta. 



Here are the greeting cards I sent this Christmas. I was inspired by the huge amount of snow we've had this winter and my occasional homesickness... 

16. joulukuuta 2010

Kovin kaunista







Photo: Alvhem (mikäs muukaan)

You might also like...

Related Posts with Thumbnails