30. huhtikuuta 2011

Helium eternal


Nämä Clementine Henrionin kuvat olin jemmannut vappupostausta varten. Kyse on siis kangastyynyistä, jotka ripustetaan siimalla kattoon. Tykkään tuosta ikuisen heliumin ideasta tässä kertakäyttökaman maailmassa. Ja näyttäisiväthän nuo aika veikeiltä vaikkapa lastenhuoneen nurkassa! Kuvittelisin, että ovat helppoja toteuttaa myös itse.

Okein kivaa vappendaalia kaikille! Aurinkoa ja iloa mieliinne!





These pictures are from Clementine Henrion. The "balloons", that hang from the ceiling on a line, are made of shining fabric. The designer's own words:

I designed the Helium Eternal concept in a reminiscence of the tender age: the childhood memory of this magnificent, brightly shining balloon you proudly bring back from the park, but which will alas tragically deflate within few days… This early disappointment has influenced me to create a new interpretation of the children balloon: an ETERNAL one, which would fly forever and never go down again.

Have a nice Labour Day!

29. huhtikuuta 2011

Pinjata


Confetit ja pinjatat istuisivat mielestäni hyvin suomalaiseen vappuun. Tämän minipinjatan ohje löytyy Ruffled blogista (Vastaavanlainen suomenkielinen ohje löytyy täältä.) Tämän voisi tehdä myös vähän isompaan, kattoon ripustettavaan kokoonkin ja täyttää karkeilla ja serpenttiinillä.





Pinjatas would fit nicely in the Eve of (the Finnish) First of May. You can find the instructions in the Ruffled blog.

Photo: Ruffled blog

28. huhtikuuta 2011

Häähumua


...on ilmassa ainakin Englannissa. Minä jäin taas (tenttiin lukemisen sijaan) vaihteeksi kahlaamaan läpi Ruffled blogia, joka on tulvillaan ihania ja erilaisia hääideoita. Keräsin tähän muutaman. Voisko kaikkea ajatella vähän uudella tavalla?

En tarkkaan tiedä, mistä alemmassa kuvassa on kyse, mutta mieleeni juolahti idea, voisivatko ne iänikuiset hääkarkit korvata vaikka cd:llä, johon on taltioitu häissä esitettävän musiikin parhaita paloja? Tämän muiston voi kuunnella yhä uudestaan.


Entä voisivatko vieraat saada mukaansa jotakin oikeasti käytettävää ja hyödyllistä, mutta kuitenkin oivaltavaa, kuten alla?



Monesti häissä esitellään hääparin lapsuuskuvia. Tulkitsen, että alla on esitetty pareittain sekä sulhasen että morsiamen saman ikävuoden kuvia. Ihana idea!


Entäs sitten kiitoskortti? Voisiko se jollain aidolla tavalla kuvata hääparin persoonallisuuksia? En siis tarkoita syyslehtien "leikkisää" heittelyä vaan jotain ihan muuta. Tai voisiko kiitoskortti olla oikea valokuva todellisesta hetkestä hääjuhlien keskeltä?


Vieraskirjan sijaan voisi keksiä joitakin muita keinoja antaa vieraille tilaisuus jättää viesti.




Pöytäpaikkojen löytämiselle on vähänkin suuremmissa häissä aina keksittävä jokin ratkaisu. Yllä ja alla ideoita siihen.


Eräs asia, jota vain harvoin tulee mietittyä on suurten juhlien ekologisuus. Mitä voisi ostamisen sijaan vuokrata, käyttää uudelleen tai kierrättää? Mikseivät esimerkiksi kakkulautaset voisi kaikki olla erilaisia? Mielestäni tämä on hurmaava idea!


With the Royal English wedding upon us it's nice to look through the Ruffled blog, that's full of great wedding ideas. I love the diy and ecological touch of the blog.

27. huhtikuuta 2011

Raitaa ja palloa se olla pitää


Hemtexin kevään mallisto on pitkästä aikaa ihan jees ja esillepano myös. Stailauksesta on vastannut Louise Svensson. Oranssi on tervetullut myös!









The spring collection of Hemtex is looking pretty good for a change. Orange is delicious don't You think?

Photo: Hemtex, Trendenser

26. huhtikuuta 2011

Muutakin kuin kanankakkaa


Nappasin kukkakaupasta mukaani Kekkilän kesäoppaan. Ihanat kuvat inspiroivat myös meitä parvekepuutarhureita. Tykkään sekä tuosta parvekeviljelysetistä että vihervitriinistä. Aika arvokkaitahan nuo minun makuuni ovat, mutta ehkäpä te nikkaroijat voisitte saada näistä vähän vinkkiä omiin projekteihinne?







Myös tuo moduuleittain muunneltava vihervaja valloittaa yksinkertaisuudellaan ja tyylikkyydellään. Kaunis harmaa sävykin sillä on.

These wonderful pictures are from Kekkilä. You can read their summer guide here. Simple but none the less stylish and something for a balcony gardener aswell!


Photo: Kekkilä

25. huhtikuuta 2011

Lopultakin Logomo

Pääsiäislomalla oli lopultakin aikaa käväistä Logomossa. Tykkäsin! Kaksi tuntia näyttelyn läpikahlaamiselle oli vain aivan liian lyhyt aika. Hienoa, että nyt myös turkulaisilla on oma tasokas näyttelytilansa tulevaisuudenkin rientoihin (elleivät postmodernin viholliset keksi sitä kaataa). Kahvila oli tosiaan nähtävyys yksinään, mutta sen vangitseminen valokuvaan oli vaikeaa. Tuli on irti! -näyttelykin viehätti tällaisia lapsen tasolle jääneitä. Vaikka kovin vihreää ei vielä Turussa ollutkaan, niin kävelykadulla sentään viheriöi!







We had finally time to visit Logomo, the new centre of culture in Turku. The cafeteria was amazing.

24. huhtikuuta 2011

Pääsiäissunnuntaina


...katselen näitä kuvia ja mietin, että tässä on kyllä loistava keittiöratkaisu. Keltainen tuo luonnetta, muttei hallitse liikaa. Jos keltainen väri alkaakin kyllästyttää, on ovet helppo maalata jollakin muulla värillä, sillä niitä on vain neljä. Aurinkoisenkeltaista pääsiäistä kaikille muuten! :)




What a great kitchen! Just the right amount of yellow. It gives the white kitchen some character.


Photo: Alvhem

23. huhtikuuta 2011

Keittiön kaakeliseinät

Mitä mieltä olette kaakeleilla vuoratuista keittiön seinistä? Liian kliinistä vai tyylikästä?







Do You like this tile trend?

Photo: Ekenstam, Dosfamily, Innerstadsspecialisten, Alvhem, Rum

You might also like...

Related Posts with Thumbnails