27. huhtikuuta 2010

Erkki sä oot mun suosikki!


Sommar med Ernst -sisustusohjelmaa esitettiin Ruotsin TV4:lla ainakin kahtena edellisenä kesänä. Ohjelma on kirkkaasti parhain koskaan seuraamani sisustusohjelma. Juontajana ja sisustuksen ja ruoanlaiton monitoimimiehenä ohjelmassa toimi Ernst Kirchensteiner, jonka elämänmyönteinen huumori oli varsin mieleenpainuvaa. Ernst matkusti ympäri kesäistä Ruotsinmaata vaihtuvien sisustusprojektien merkeissä. Nyt häneltä on ilmestynyt samanniminen kirjakin: "Sommar med Ernst", jota en ehkä voi vastustaa.

Ernstin sisustustyyliä voisi kuvata ääriskandinaaviseksi. Väriskaala liikkui ohjelmassa sinisen, harmaan ja valkoisen sävyissä. Kaikki tuotokset olivat varsin pelkistettyjä ja materiaalit kerättiin luonnosta - puuta, kiveä, kukkia, heiniä jne. Parasta ohjelmassa oli kuitenkin hyvä fiilis. Mitenköhän Ernstin ruotsalainen yltiöpositiivinen "kaikki käy käden känteessä" -tyyli istuisi Suomen television ohjelmistoon? Meidän varsin jäykille sisustusohjelmille tässä olisi ainakin vaihtelua! Ohjelma on katsottavissa täällä.
Kuvat: Tv4


Seuraa blogiani Bloglovinin

3 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan tuo ruotsalainen ohjelma saisi katsojia Suomessakin, vaikka ei olisikaan yhtä "jäyhä" mitä Suomessa on totuttu. Tyyli kyllä varmaan uppoaisi meikäläisiinkin.

  Oon ihmetellyt niitä LIV-kanavalla näytettäviä
  sisustusohjelmia. Niitä australialaisia, kanadalaisia jne. Niiden tyyli poikkeaa niin paljon suomalaisesta mausta, että mun silmään ne on suorastaan rumia ja halvan näköisiä ne muutoskohteet. Mutta ehkä se on sitten joidenkin mielestä kiva nähdä välillä muutakin kuin aaltoa ja skandinaavista minimalismia...?

  VastaaPoista
 2. haa...löysin tänne lotan blogin kautta =).mäkin olen nähnyt tuota ernestiä jossain. ehkä bonus-kanavalla, joka siis näyttää joka kuukausi jotain kanavaa ilmaiseksi, kunhan on kaapelikortti. naama on tuttu. ruotsalaiset nyt vaan osaa kaiken paremmin, niin se vaan on. suomessa ei ole kuin strömsö ja suoraan sanottuna en ole enää paljon seuraillut kun mikael ja matias poistuivat siitä. uudet tyypit on tekopirteitä. surullisinta on, kun suomalaiset yrittävät matkia ruotsin serkkuja ja lopputulos on aina niin hirveetä! muistatteko sen "tuunaus"-ohjelman, jossa oli nicke lignell? tuli vähän aika sitten uusintana liviltä. en voin kattoa, kun niin hävetti=(

  VastaaPoista
 3. Hei hauskaa, että Aino säkin löysit tänne! Ja jättekiva Varpu, et pistit kuin pistitkin blogin pystyyn!

  Mun mielestä Strömsö on myös lähes ainut katsottava suomalainen sisustusohjelma. Se on paljon rennompi kuin nämä muut, joissa "huumoria" on tyynyjen heittely tai hassujen ilmeiden näyttäminen... Ja totta Varpu skandinaavinen tyyli eroaa hyvin paljon noista amerikkalaisista ja jopa keski-eurooppalaisesta tyylistä. Saman huomion olen tehnyt ohjelmien suhteen.

  Ruotsalaiset uskaltavat myös tehdä paljon radikaalimpia sisustuksia kuin me. Meidän ohjelmissamme ratkaisut ovat usein kovin sovinnaisia ja klassisia. Toisaalta joskus ruotsalaisia ohjelmia katsoessa alkaa pohtia, kuinka käytännöllisiä kaikki erikoisuudet sitten ovatkaan. "Erkin" tyyli tosin on varsin yksinkertainen ja riisuttu, kuten mainitsin.

  Kiva kun kommentoitte!

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails