15. heinäkuuta 2010

Kurkistus kelluvaan kesäkotiin


O
limme taas muutaman päivän purjehdusreissulla. Tällä kertaa päädyimme ulkosaariston Björkööseen, jota voi kutsua Turun saariston todelliseksi helmeksi. Björkössä on makeavetinen sisäjärvi, jonka erottaa merestä vain kapea kaistale kalliota. Ilmoissa ei taaskaan ollut valittamista. Järven vesikin oli ainakin 25 astetta. Löysimme oivan kallionkolon grillausta varten järven puoleiselta kalliorinteeltä.
 

Ajattelin esitellä hieman veneemme (siis vanhempieni veneen) sisustusta, koska sellaisiin en ole vielä koskaan sisustusblogeissa törmännyt.
Purjeveneen sisustaminen on aika haastavaa. Pienissä tiloissa on pyrittävä maksimoimaan säilytystilat. Ratkaisujen on myös sovelluttava "keikkuviin" olosuhteisiin. Siksi kaikilla tavaroilla on oltava oma paikkansa. 

Sain tehtäväksi uudistaa veneen sisustusta kesän alussa, jolloin ompelin Ikean Elisabet-kankaasta koristetyynyt ja patalaput valaisemaan tiikkiä ja tummanvihreää. Keskimmäisen kuvan uudet pyöreät säilytyslaatikot kätkevät sisäänsä tuikut ja lääketavarat. Arvaattekin ehkä, etteivät nuo laatikot kovemmassa höykytyksessä kaarihyllyillä pysy. Hyllyjen reunoille onkin tekeillä listat, jotka estävät esineiden tippumisen. Äitini harrasti joskus posliinimaalausta. Siitä on peräisin alimman kuvan herttainen laatta, joka toimii pata-alusena. 


Here's a sneak peak to my parents' sailboat. I've never found pictures of boat interiors on interior design blogs. If you have, please give me a link! It's no piece of cake to decorate a sailboat because of the usual lack of space and storage. The solutions must also prevent objects from dropping. I recently sewed the pillows and the kettle holders to brighten up the dark teak and green. The pot stand is a tile painted by my mum. 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Törmäsin blogiisi tässä joku päivä takaperin, ja nyt vasta oli aikaa paremmin lueskella. Björkö on mun lapsuuden unelmakesien "henkilöitymä", jos nyt niin voi sanoa, siellä kesä oli aina kuuma ja aurinko paistoi :) Ehdoton helmi Turun saaristossa.

    VastaaPoista
  2. Kivaa kun löysit blogini :) Mulla on sama kokemus tuosta saaresta. Talven loskakeleillä voi käpertyä sohvannurkkaan ja palata sinne mielessän. Auttaa kesänkaipuuseen ainakin hetkellisesti!

    VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails