10. heinäkuuta 2010

Mitt älskade Åland - Plåtbröd på en brygga

Ahvenanmaan parhaat (vähän hienommat) pitsat, "plåtbrödit", saa Maarianhaminan länsisatamasta. Pub Niska on nimetty legendaarisen viinatrokari Algot Niskan mukaan, minkä vuoksi myös sisustus jatkaa samaa teemaa. Laituriterassilta voi seurata vierasvenesatamaan lipuvia veneitä ja Pommernin ahteria.  Mielestäni ravintolan puulattikkopöydissä ja tuoleissa on ideaa vaikka omallekin pihalle tai kesämökille. Ne on helposti nikkaroitavissa ja pinottavissa. Ne myös kaunistuvat säiden riepotellessa. Ravintolan sisätilat muistuttavat yksityiskohtineen vanhan rahtialuksen messiä. Harmi, etten ottanut enempää kuvia. Käykää siis itse katsomassa! 


Yllä oleva kuva on Nya Åland -sanomalehdestä. Vesisäiliöön rakennettu baari on Pub Niskan uusin laajennus. Ymmärtääkseni säiliön kylkeen voi koota magneeteilla "jääkaappirunoutta" samalla, kun jonottaa tiskille. 

This is my favourite restaurant in Mariehamn. They make the most delicious pizzas! the interior (and exterior) design is interesting. Look at the wooden boxes with stains and labels on them. There´s some idea to a summer cottage as well! The restaurant is
called Pub Niska, and it's named after a legendary boose smuggler Algot Niska. There's a bar in an old water tank.

Photo: Kotilo

5 kommenttia:

 1. Hah haa, oon kuulemma sukua Algot Niskalle. Täytyypä siis käydä tuolla pubissa kun seuraavan kerran Ahvenanmaalle pääsen.

  VastaaPoista
 2. Vai itse Algotille, jopas jotakin! :O

  VastaaPoista
 3. Hassua, mutta olin käynyt samana päivänä (tai edellisenä tai seuraavana, en ole enää varma) Plåtbrödillä Pub Niskassa, mutta mantereella. Tai oikeastaan eri saarella...

  Anu

  VastaaPoista
 4. Ihan tosi? Millä saarella on toinen Pub Niska?

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails