6. syyskuuta 2010

Hajamielinen vierailija tuolien Habitaressa


Kävimme Habitaressa sunnuntaina. Nähtävää oli hallikaupalla, mutta päällimäisenä mieleeni jäivät tuolit monissa eri muodoissaan. Ylläolevat pallukkatuolit hurmasivat minut, mutta niiden valmistaja ehti valitettavasti jo pudota korvan takaa... Mielenkiintoisimmat tuolit löytyivät Kierrätysistuin -nimisen suunnittelukilpailun sadosta. Kilpailun tarkoituksena oli kehitellä istuin
kierrätetystä materiaalista julkiseen tilaan ja piensarjatuotantoon. Kiersimme näyttelyä hieman kiireessä, joten en huomannut painaa mieleeni kilpailun voittajaa... Tietäisikö joku?
  

Käsitellyistä puulavoista kasatussa tuolissa on ideaa harrastelijankin diy-projektiksi vai mitä sanotte? Alla olevalle UHTUA designin kelopuusta valmistetulle ruokailuryhmälle menetin sydämeni. Yrityksen nimenkin jopa muistan, koska nappasin käyntikortin laukkuuni. Kelopuun harmaantunut pinta on jätetty huonekaluihin näkyviin, ja juuri se on niin hurmaava. En välttämättä sijoittaisi näitä mökkiympäristöön. Ehkä mielummin yltiömoderniin keittiöön tai ruokailutilaan antamaan kontrastia kliinisille pinnoille. 
We visited Habitare the past weekend. My attention was caught by all the wonderful chairs. The Habitare Design Competition focused on the concept of recycled seats. The contestants were to develop and implement a recycled seat. Some lovely pieces of furniture were also the products of UHTUA design.

Photo: Kotilo

4 kommenttia:

 1. Nuo ekan kuvan tuolien valmistaja on Suunnittelutoimisto Elsa ja malliston nimi on Elsanomia.

  Olen itse ihastunut noihin tuoleihin myös, bongasin jo viime vuoden messuilta noi.

  VastaaPoista
 2. saako noita valkoisia tuoleja jostain? yksi -tuoli taisi olla nimi..?

  VastaaPoista
 3. Suurkiitos RUMBO. Tässä on toimiston sivukin:
  http://www.elsanomia.fi/cms/index.php?page=mallisto
  Anonyymi: En valitettavasti osaa vastata tuohonkaan...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: tuolin suunnittelija löytyy nimellä Antti Pulli.

  Halli 5 taisi olla jälleen se, joka oli ehdottomasti kiinnostavin. Nuo pallotuolit ovat räväkät!

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails