25. elokuuta 2010

Migreenivaroitus


Te, jotka valitatte vuokra-asuntojenne erikoisista sisustusratkaisuista, tsekatkaa tämä! Paljon pahempaa ei kai voi löytää...

Those who complain about tenement-living and weird interior-solutions, check out this place that makes me feel nauseous...





Photo: FINN Eiendom (found via BoligLiv)

24. elokuuta 2010

Kutsuvat pedit







Photo: Alvhem

23. elokuuta 2010

Gladiolus


Sain tämän kauniin gladioluksen viime viikolla poikaystävältäni. Kertokaa minulle millaiseen maljakkoon ja miten se pitää asetella! Iittalan kaadin oli korkein maljakoksi kelpaava, jonka löysin. Nyt tuo ihana kukka törröttää vähän koomisesti tv-tasolla :)

22. elokuuta 2010

Vinkki taiteen nälkäisille


Ahne on Helsingin Suvilahdessa tänään avautunut taidefestivaali. Festivaalin järjestävät Taideteollisen korkeakoulun ja Tallinnan yliopiston taidekasvatuksen opiskelijat. Olimme tänään avajaisissa popsimassa mm. popcornia valtaisan kokoisesta pahvilaatikosta ja ihmettelemässä laajaa taideteosten kirjoa tulevaisuuden taiteilijoilta. Suosittelen!

21. elokuuta 2010

H&M Home ja halvat huvit


H&M Home -tilaukseni saapui vihdoinkin. Keittiöön ostin harmaan maton ja vanhaa suurikokoista sohvatyynyä varten tuon verkkokuvioisen tyynynpäällisen. Näissä on vähän samaa fiilistä kuin aiemmin hankkimissani "neuletyynyissä". Maksoin matosta 24,90 € (mikä ei korvia huimaa sekään) huomatakseni tänään, että sama matto on nyt myynnissä 15 eurolla... Ensikosketuksen perusteella matto tuntuu oikein kestävältä ja hyvälaatuiselta. Suosittelen tuohon hintaan!

I recieived my order from H&M Home. I bought the cheap rug (24,90€) to the kitchen. Browsing on H&M's homepage I discovered that the same rug now costs only 15€! The quality seems great. Therefore I
warmly recommend it.

18. elokuuta 2010

Miehen kanssa yhteen muutamisen ilot


Nämä ovat näitä mielenkiintoisia kaupanpäällisiä, joita nainen saa miehen kanssa yhteen muuttaessaan. Miten suhtautua vaikkapa liekkishottilaseihin?

No, rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että poikaystävälläni on oikeasti hyvä maku (siis hyvin samanlainen kuin minulla). Huonekaluostokset ovat sujuneet varsin kivuttomasti. Nämä ovat vain jostain matkan varrelta tarttuneita sekalaisia esineitä. Ainakin näin olen halunnut ymmärtää.

These objects are among many joys that moving together with a man brings you. How to react to shot glasses with flames on them? Actually I shouldn't complain... My bf has a great taste (because it's close to my own of course).

16. elokuuta 2010

Gorgeous loft







Photo: MiCasa (Found via Desire to Inspire)

15. elokuuta 2010

Akaasia?


Tykkään tuosta punertavasta puusta. Se olisi kiva sohvapöydässä. Ajattelin petsata pyökkilevyn tämän sävyiseksi, mutta mikä "sävyn" nimi mahtaakaan olla? Tai millä sen saa aikaan?

Photo: Alvhem 

11. elokuuta 2010

Löytöjä ja huteja

Teimme tänään varsin edullisia löytöjä uuteen kotiimme. Eteiseen löytyi Bauhausista lamppu kahdellakympillä. Koska lampun on valaistava koko eteinen, oli johto kerittävä hyvin lyhyeksi. Lampusta tuli näin aika humoristisen mallinen. Muistuttaa ihan Pikku-Myyn kampausta. Toinen edullinen löytö oli sementtiruukku Jyskistä. Jouduin pulittamaan tuosta varsin kookkaasta ruukusta vain kahdeksan euroa! Vaan eivätpä olleet kaikki tämän päivän ostoksemme yhtä onnistuneita. Vahingosta viisastuneena mittaamme vastedes esim. ikkunat ENNEN kaihtimien ostoa...


Olohuoneen Bestå-tasokin alkaa hahmottua. Kaksi valkoista ovea on vielä asentamatta, koska emme ole päättäneet, mikä lokero jätetään ilman ovea. Eikä telkkariakaan vielä ole! Bestå oli kuitenkin varsin helppo koota ja ihan hyvältä tuo laatukin vaikuttaa. 



We found some inexpensive stuff today! The lamp in the hall was found at Bauhaus for about 20 € and the big flower pot was found at Jysk for only 8 €! The Ikea Bestå-tv-stand is almost done and I like it!


Photo: Kotilo

10. elokuuta 2010

Etsintäkuulutus


Anteeksi blogihiljaisuus, mutta muutto on vienyt kaikki voimat. Paljon on vielä hankkimatta, vaikka ainakin olohuone alkaa jo hiljalleen muodostua mieleiseksi. Nyt olisi haussa iso kokovartalopeili esimerkiksi kultaisena. Matka-laukut voisivat palvella sohvapöytänä. Olisiko kellään vinkkejä?


Kuva: Stadshem

5. elokuuta 2010

Inspiraatiota uuteen kotiin

Tänään on ensimmäinen muuttopäivä. Että jännittää! Tässä hieman inspiraatiokuvia uuden asunnon sisustukseen. Loppukesän parvekkeen sisustukseen ajattelin käyttää minimaalisen summan ja koota sinne tavaroita vähän sieltä sun täältä. Räsymatto ja sekalaiset tyynyt sopivat hyvin rentoon tunnelmaan. 

Alla olevan olohuoneen värit miellyttävät. Käytännöllinen keskiharmaa sohva ei ole liian synkkä. Olohuone on muutenkin silmääni sopivan pelkistetty.



Moving tomorrow. Here are some inspiration pics for the new home.

Photo: Alvhem

4. elokuuta 2010

Polttareita ja häitä


Elokuun lopussa on häät, joissa toimin toisena kaasona. Viikonloppuna pidimme morsiammelle polttarit, joista selvittiin varsin hyvin. Teemana oli Euroopan matka. Lentoemoiksi pukeutunut polttariseurue kuljetti turistiaan hyvässä huomassa.  Mm. Pariisissa turistimme hyppäsi Eiffel-tornista benji-hypyn. 


Seuraava ponnistus on sitten elokuun lopussa itse häät. Teemaväreinä häissä ovat ruskea ja kulta. Koristukset haetaan luonnosta - viljaa ja osmankäämiä. Keväällä sain tehtäväkseni suunnitella hääkutsut samoissa väreissä. Kutsuihin inspiraatiota hakiessani törmäsin netissä vintage-häitä esittelevään blogiin Ruffledblog. Alla olevat maatilahenkiset häät ovat sopivan ronskit mutta kuitenkin juhlavat. 








I get to be a bridesmade for the first time in my life this summer. We had the bachelorette party last weekend. The theme was a tourist trip to Europe. In Paris she jumped from "Eiffel Tower". The actual wedding takes place in the end of August. If you need some inspiration for your wedding, check out the Ruffledblog, which is full of vintage-wedding inspiration!


Photo: Ruffled Blog

3. elokuuta 2010

Simo-jänön kasvutarina ja muita eläinkohtaloita


Kotitalomme (vanhempieni) pihalla on keväästä saakka asustellut tämä jänöjussi, josta on tullut meille kovin rakas. Alkukeväästä löysimme pikkuruisen pupusen kyyhöttämässä raparperilehden alla kukkamaalla. Luulimme sen olevan sairas, mutta ilmeisesti se vain piti kukkatarhaa kotinaan. Ehkä sen emo kävi hoitamassa sitä aina silloin tällöin, sillä jänöhän kasvoi päivä päivältä terhakkammaksi.
Iltaisin se pitää vahtia portin pielessä ja loikkii menemään, jos joku ajaa pihalle. On jotenkin hyvin suloista ajatella, että pihamaamme on tuon pienen eläimen koti.

Ehkä juuri Simo sai minut kiinnostumaan Giacomo Brunellin valokuvataiteesta. Ruotsalaisen Foto-lehden mukaan Brunelli kutsuu itseään eläimiin erikoistuneeksi katuvalokuvaajaksi ("djurinriktad gatufotografi"). Brunellin kuvat saavat minut pohtimaan eläinten yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä sekä sitä, kuinka me kohtelemme niitä. Mieleeni tulee myös muutama vuosi sitten kuollut berninpaimenkoiramme. Ystäväni, jonka muistolla on aina sija sydämessäni. Väitän, että ne, jotka sanovat inhoavansa eläimiä, eivät koskaan ole ymmärtäneet eläinten yksilöllisyyttä.






There's a little rabbit living in my parents' garden. He's often found hiding under a rhubarb leaf. I think it's adorable that he's chosen our garden as his home. We call him Simo. Maeby it was Simo's story that lead me to Giacomo Brunelli's art. For me his pictures serve as a reminder of animals' privacy and individuality. I find my self thinking about my dear old friend, our Bernese Mountain Dog that passed away a few years ago. I miss her a lot.

Photo: Kotilo, Giacomo Brunelli

2. elokuuta 2010

Kaupunkisuunnistus - 3.rasti


Eilen alkoi viimeinen viikko rakkaassa kotikaupungissani Turussa. Sen kunniaksi kolmas kaupunkisuunnistusrasti. Turkua tulee ikävä, mutta nämä eivät ole hyvästit, vain hetkellinen näkemiin... Onko kukaan siis bongannut tätä salaatteja ja juureksia pursuavaa istutuslaatikkoa noin kahden kilometrin etäisyydellä keskustasta? 

City orienteering in Turku continues. This is my last week in this city before I move to Helsinki. But these are not goodbyes, only see you soons. The question, this time, goes: Where can you find this box full of salad and vegetables?

Photo: Kotilo

Peilejä kerrakseen!







Photo: Stadshem

You might also like...

Related Posts with Thumbnails