26. helmikuuta 2011

Puulava II

Ideoita puulavojen uusiokäyttöön esittelin jo aiemminkin. Tässä vielä muutama lisää. Nämä Studiomaman kolme ensimmäistä ovat suosikkejani. Hyllytkin näyttävät aika näppäriltä.  
Some new ideas for reusing wooden pallets. I've also blogged about wooden pallets before. My favourites are the lamps from Studiomama!

Photo: (1-3) Studiomama, (4) Chris Shutter Flickr, (5-6) via Designsquish blog, (7) via Klikk.no, (8) via Kvadratsmart, (9) via Poppytalk, (10-11) Homedecornews

7 kommenttia:

 1. Kiitos näistä! Tykkään niin, kun vanhasta tehdään jotain ihan uutta. Sitä haluaisin käyttää paljon enempi uudessa kodissamme, toki sekaan haluan ihan "tavallisiakin" huonekaluja.

  Puulavoja jää rakennusaikana, niistä ajattelin tehdä sängyn. Käytän myös vanhat (dyykatut) runkopatjat.

  Toi seinä alkoi kiinnostamaan. Ehkä vierashuone/pukkari saa yhden tehosteseinän.

  VastaaPoista
 2. Seinä on kiva. Harmittaa vaan kun tommoset "rosoiset" jutut vaatii rinnalleen puhtaitakin pintoja. Meillä puulava näyttäisi ihan kauhealta kun kaikki muukin on niin dyykattua.

  VastaaPoista
 3. Loistavia! Tykkään erityisesti ensimmäisestä lampusta sekä seinistä!

  VastaaPoista
 4. Komppaan Leenaa! Eka lamppu ja seinät kolahtivat minuunkin eniten, erityisesti tuo alempi seinä, jossa puun värisävyillä ja lankun leveyksillä on saatu aikaan onnistunutta vaihtelua.

  VastaaPoista
 5. Mitenköhän tuollainen seinä toimii kotioloissa käytännössä? Pitäisi varmaan hioa ja jollain käsitellä ainakin?

  VastaaPoista
 6. Luulisin, että seinä pitäisi jotenkin käsitellä tai hioa, riippuu paljon varmaankin siitä, minkälaiseen tilaan seinä tulisi.

  Tuosta tuolista vielä piti, että ideana hyvä ja erittäin kannatettava, koska käsittääkseni edelleenkin monet puiset parveke- ja pihakalusteet tehdään vahvasti home- ym estokäsitellystä puusta -> myrkyt luontoon. Tai sademetsien puista, joista kaikkia ei todellakaan ole saatu kasvamaan suit sait länsimaisen kuluttajan iloksi. Erilaisia standardimerkkejä mainoksissa ja ilmoituksissa näkyy, mutta hinta kertoo karua kieltään; mikäli myydään tosi halvalla, niin eipä siinä ole sademetsiä säästelty, koska halvalla myynnistäkin kaupan pitää saada voittoa, niin se vaan menee yritystoiminnan laki. (Anteeksi paasaus.)

  Eli siis olisi hienoa, jos joku rakentelisi lavoista kalusteita ostettavaksi ja osaavat hoksaisivat tämän tekemismahdollisuuden itsekin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Pauliinalotta!

  Olet oikeassa, että puutarhakalusteissa saa olla tarkkana, ettei osta palaa katoavista sademetsistä. Puun alkuperää ei tosiaankaan ole helppo selvittää, kun niitä standardimerkkejä on joka lähtöön.

  Muistan katsoneeni dokumentin (oisko ollu Kungingaskuluttaja) muutama vuosi sitten, jossa selvitettiin eri liikkeiden puutarhakalusteiden alkuperää. Siinä kävi ilmi, että hinta ei korreloinut ympäristöystävällisyyden kanssa. Yllättäen Jyskin kalusteet olivat ainoat, joiden jäljet eivät johtaneet sademetsiin. Muistan yllättyneeni tästä tiedosta. Tämän vuoksi olen jo toistamiseen ostanut sieltä samat parveketuolit (jotka olivat ohjelmassakin).

  Homeenestokäsittelystä Jyskin tuolien kohdalla en kyllä osaa sanoa mitään. Siitä ei ohjelmassakaan muistaakseni puhuttu.

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails