8. helmikuuta 2011

Sinisiä maisemia


Sinivalkoista posliinia on ollut jo 1300- luvulla. Eurooppaan se tuli Kiinasta. Olemme kaikki syöneet sinivalkoisten maisemien päältä lihaa ja perunaa jos ei kotona niin ainakin mummolassa. Vielä muutama vuosi sitten sinivalkoinen posliini inhotti, mutta nyt se ihastuttaa! Ylläoleva kirpparilta löydetty lautanen on yksi kauneimmista lautasistani. Sinivalkoisen posliinin ovat monet suunnittelijatkin nyt löytäneet. Modernisoituja versioita näistä mummonlautasista tulee eteen siellä sun täällä. Tein tämän kakkuvadin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Ajattelin, että se sopii hyvin hänen boheemiin kotiinsa


I'm totally into blue and white china at the moment. Just a few years back I just could'nt stand it. We've all eaten our potatoes on blue and white plates as kids (if not at home, then at grandmom's). Here's a collection of modern versions of the chinese porcelain. The cake stand is made by me to a friend who has a bohemian home (you can find it here).

Photo: Living Etc, Anthropologie, Sköna Hem, Kotilo

4 kommenttia:

 1. Nämä on juuri NIITÄ sinisiä joita kotiin ja kaappiin nyt kaipaan. Jopa koboltinsiniset kartiot on alkanut näyttään uudellaan hyvältä :)
  Maisemalautasia inhosin myös ja nyt tykkään tosi paljon.
  Harmittaa kun kirpparilla oli yksi päivä pino näitä erikokoisia englantilaisia eurolla, mutta jostain syystä en ostanut...ei ollut enää toisella kertaa...

  VastaaPoista
 2. Ihan mahti tuo kakkuvati! Millä kiinnitit osat toisiinsa?

  VastaaPoista
 3. heidi: Kyllä niitä vielä tulee vastaan, mutta odotappas muutama vuosi niin johan kallistuvat tai katoavat hyllyiltä :)

  Liiolii: Klikkaa tuolta tunnisteista "astiat". Siellä on monta kakkuvatia ja myös ohjeet niitten tekemiseen.

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails