14. marraskuuta 2010

50's: Poppia seinille


Tässä tsekkiläisen Jan Skácelíkin 50(ja 60)-lukua henkivä kämppä (Decor8). Värimaailma on iloinen ja keveä. Huomio kiinnittyy hauskojen esineiden lisäksi taiteeseen seinillä: typojulisteeseen ja Lichtensteinin palloilevaan tyttöön.
Roy Lichtenstein oli Andy Warholin ohella poptaiteilija. Poptaidehan oli (tiedetään, tiedetään) tarkalleen ottaen 60-luvun ilmiö, vaikka se 50-luvun puolivälissä syntyikin. Poptaiteen tapa katsella maailmaa on kyllä aika eri kuin edellisen postauksen mainosten. Poptaidetta on nykyään saatavilla aika laaja valikoima postereina (esim. AllPosters). Omasta mielestäni poptaide sopii hyvin myös 50-luvun sisustustyyliin tuoden siihen vähän huumoria ja epäkonservatiivisuutta.
Lichtensteinin Ball of Twine (kuvassa äärimmäisenä oikealla) on yksi lempiteoksistani. Sen vuoksi se on päätynytkin keittiön taululistalle (jonka poikaystäväni oli yllätyksekseni muuten maalannut).


Here's a 50's style appartment that I found via Decor8
. I dig the wall art, especially the Girl with Ball by the pop-artist Roy Lichtenstein. In my opinion pop art doesn't clash with 1950's interior style though it was more accurately a phenomenon of the 60's. It gives some humour to the otherwise a bit concervative 50's decoration style. My favourite is the Ball of Twine by Lichtenstein. It has found it's place on the picture ledge in the kitchen. 

Photo: Decor8, h4ndz's photostream, AllPosters, Kotilo

2 kommenttia:

You might also like...

Related Posts with Thumbnails