28. joulukuuta 2010

Lautasprojekti nro3: Situriina

Tämän lautasen ja kulhon maalasin kummitytölleni joululahjaksi. Sitruunan keltaista satulaa kantavan sirkusmaisen hevosaiheen nimeksi tuli "Situriina".  

Aluksi tarkoitukseni oli käyttää posliinitussia. Posliinitussin maali ei kuitenkaan kestänyt edes yhden mukin maalaamista (en siis suosittele niitä!), joten vaihdoin Dekan lämpökovettuviin emali-väreihin.  Maalasin ensimmäistä kertaa posliiniväreillä ja jälki oli sen mukaista, vaikkei sitä välttämättä kuvista erotakaan. Opin ainakin, että maalia on todellakin sekoitettava ahkerasti sekä ennen maalaamista että sen aikana. Käytin myös liian paksua sivellintä, joten maalaaminen oli aika tuskastuttavaa. Se hyvä puoli näissä vesiliukoisissa väreissä oli kuitenkin, että jälkeä saattoi korjailla helposti kostealla kankaanpalalla. Työt saattoi myös vaivatta polttaa kotiuunissa.  
The plate and the bowl were painted with porcelain paint. I named the horse "Situriina" and gave them both along with black and yellow goodies as a Christmas present to my goddaughter
. This was my first porcelain paint project ever and it sure wasn't easy...
 

6 kommenttia:

 1. Ensivisiitillä täällä. Onpa kaunis setti ja irtokarkit viimeistelevät esteettisen kokonaisuuden!

  VastaaPoista
 2. Ja taas pääsen sanomaan, että olet kyllä supertaitava! Ihania.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa kummitytön, tosi upea. Olet kyllä niin lahjakas ja taitava, ihanaa =))
  Terkkuja KL

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails