18. joulukuuta 2010

Riitasointuja paratiisissa


Jokunen vuosi sitten katsoin Svt:n dokumentin Paradiset ja kiemurtelin naurusta kotisohvalla. Siinä kiirunalaiset Hans ja Gert päättävät tapetoida kesämökin seinän. Onnistunut yhteinen tapetointi on todiste onnellisesta 65-vuoden avioliitosta. Mutta kaikki ei menekään ihan suunnitellusti. Ongelmia aiheuttaa jo sopivan tapetin valitseminen. Lopulta Hans ostaa vastoin Gertin tahtoa Josef Frankin Paradiset -tapetin ja riitaisa tapetointi voi alkaa. Tapetointi vaatii pitkäpinnaisuutta, jota ainakaan Hansilla ei ole. 

Tuo humoristinen dokumentti oli ensikosketukseni Frankin Paradiset -tapettiin, johon olen sittemmin totaalisesti rakastunut. Tämä ei ole mikään helppo tapetti. Se vie paljon huomiota ja sopiikin mielestäni parhaiten yksinkertaiseen, mielellään valkoiseen ympäristöön.Voisin katsella tapettia ikuisesti. Sitä on saatavilla myös valkoisella taustalla, mutta juuri tämä musta tausta voimistaa kuvion punaisia, vihreitä, sinisiä ja keltaisia sävyjä - epäsovinnaista mutta paratiisimaista väriloistoa.
 Yllä olevan keittiön välitilan tapetti ei ole Paradiset vaan Josef Frankin Vårklockor. Tapetit ovat kuitenkin hyvin samalaisia. Alla on päällystetty Paradiset -tapetilla vanha kaappi. Näinkin tapettia voi käyttää. 


I'm in love with the wallpaper Paradiset by Josef Frank. It's not an easy choice as the document Paradiset humourously pictures (SVT). There's a version with white background as well but in my opinion the black intensifies more beautifully the bright yellow, green, blue and red tones of the figure.

Photo: Svt, Stadshem, Boråstapeter, Sköna Hem, Dos Family, StyleRoom

1 kommentti:

  1. Voi, mä rakastan myös tuota Paradiset-kuosia! Haaveilen, että sitä saisi kankaana ja/tai tarjottimena. Tässä välillä täytyy kuitenkin tyytyä muihin Frankin kuvioihin!

    VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails