19. toukokuuta 2011

Tuohta pöytään


Tuohi- ja pärekuume yltyy yltymistään - nyt kun käsitteetkin ovat selvillä. Päre on siis vuolupuuta, eikä edes välttämättä koivupuuta. Tuohi sen sijaan on koivun ulointa, valkoista kuorta. Yllä olevan kuvan kattauksessa on käytetty tuohiastioita. Miten kauniisti ne sopivatkaan puhdaslinjaisiin valkoisiin astioihin! Tuohi näyttää perinteiseltä ja modernilta yhtä aikaa. Olen jo jonkin aikaa kolunnut kirppareita siinä toivossa, että löytäisin alla olevan kaltaisen tuohikäsilaukun. Sen sijaan Koskisen kliininen Giftaway-laukku ei sytytä sitten yhtään.
Birch bark baskets look pretty in table settings. I'm dreaming of a birch bark purse. But not of Koskinen's
giftaway bag, which I find too clinical somehow.Photo: Magnus Anesund, Kagoami

5 kommenttia:

 1. Ylemmän kuvan etummainen koriastia ja samoin tuo käsilaukku on tehty tuohesta, muista en saa selvää. Valkoinen osuus tuohesta on kai yleensä kuorittu pois? Joka tapauksessa tuohen "syyt" on selvästi näkyvillä.

  Jossain tuolla aiemmassa postauksessa oli sitten niitä pärekoreja, niiden materiaalin näkee puumaisemmaksi, vähän niin kuin suikale halkoa.

  VastaaPoista
 2. Hämmennyin edellisestä kommentoijasta ja kysyn, eiks nää nyt nimenomaan ole pärettä ja se valkoinen tuohta?

  Mökille ja juhannuspöytään huolisin nuo päreastiat yhdistettynä noihin valkeisiin astioihin. Mutta tuohi/päre käsilaukkua musta ei olis kyllä stadissa kanniskelemaan!

  VastaaPoista
 3. Selvä juttu, eli homma taitaa mennä sillä tavalla, että sekä päreistä että tuohista voidaan punoa erilaisia tuotteita esim. vasuja.

  Ymmärtääkseni päre on siis leveämpi, paksumpi ja jäykempi puulastu. Tuohi taasen juuri tuota Sannan selostamaa koivun ulointa kerrosta, josta valkoinen osuus voidaan siis kuoria pois. Näin ollen tuohi on siis pehmeämpää. Koskisen kori on pärettä, mutta tämän postauksen työt tuohta. Kiitos korjauksesta!

  VastaaPoista
 4. Täällä havainnollistavat kuvat päreestä ja tuohesta:
  http://www.ekomiljoo.fi/askartelutuotteet/

  VastaaPoista
 5. Nämä päre- ja tuohijutut iskee kyllä tännekin melko nasevasti. Oon aikani etsiskellyt isoa pärekoria lehtikoriksi mutta tuppaavat jopa kirppareilla olemaan melko hinnakkaita. Eilenkin eräs yksilö jonka kyljessä oli lappu: Pärekori, jossa pikkusen "sanomista" 10e. Toisinsanoen, joka toinen punos sojotti irrallaan. :D

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails