9. toukokuuta 2011

Kierrätystehdas


Kävin eilen Kierrätystehdas -tapahtumassa ja yllätyin miten paljon kaikkea mielenkiintoista Kaapelitehtaan kätköistä löytyikään! Kettukarkin Mairen suosituksesta ostin Kiertin ekologisen bambutiskirätin. Lisäksi ostin rintamerkkiankkurin You complete me:n mallistosta. Lähiaikojen pärehimoa tyydyttämään nappasin ilmaistorilta nuo söpöt pienet tuohirasiat. Vaihtoon jätin puolestani vanhan kauluspaidan.
Ostettavaa olisi ollut vaikka millä mitalla, jos vain budjettini olisi antanut myöden. Ylläolevaa miesten kauluspaidasta muokattua paitaa huokailin tovin jos toisenkin. Suunnittelijana First Crush. Sekä suksista nikkaroitu sateenvarjoteline että villasukkatalja alla ovat tuttuja Aija Rouhiaisen kirjasta "Haravasta tavara".


Innostun aina, jos löydän paikallisuuteen liittyviä tuotteita. (Eikä tarvitse olla vain turkulaista.) Alla Pisama Designin ratikkapussukoita.
Tässä lisää You complete me:n mallistoa.


Alla Vietto -merkin matonkudekaulakoruja.


Kierrätystehtaan yläkerrassa oli työpajoja, joissa sai ilmaiseksi tai maksusta ommella ja askarrella. Sieltä löytyi myös työväenopiston (?) vesikampanja. Hyvä idea tämäkin: Viimeiset oksat ja lehdet yrteistä vain veteen ja pulloon niin raikas janojuoma on valmis. Marjoja ja hedelmiä olen itsekin käyttänyt vastaavaan, mutta yrtit ovat uutta!


Kaiken kaikkiaan Kierrätystehdas oli varsin inspiroiva tapahtuma. Pyöräilin kotiin mielessä yksi tunne yli muiden: Tavarasta luopuminen ja sen kierrättäminen on moni verroin palkitsevampaa kuin uuden tavaran ostaminen. Näin se on.


Yesterday I visited Recycling Factory at Kaapelitehdas in Helsinki. I got home with Kierti's re-usable dish trash, an anchor pin from You complete me and two small birch containers, which I took for free in exchange for an old shirt of mine. The market was full of inspiring ideas. Just look at the bear made of old wool socks! I cycled home with one clear thougt in my head: Giving up or recycling stuff is far more satisfying than purchasing new stuff. And that is a fact.

5 kommenttia:

 1. Voi miten kiva postaus, innostun aina tällaisesta! Täälläkin on ens viikonloppuna Kierrättämö, vastaava tapahtuma:)

  VastaaPoista
 2. Mahtavii löytöjä! Ja voihan hitsi, mulla meni ihan ohi nuo ratikkapussukat. Ehkä niitä voi tilata valmistajalta... Ja kiitti taas kun laitoit tänne blogiin tavaran joka on pakko saada... :)

  VastaaPoista
 3. Peurankello: Jään siis odottaman postausta siitä :)

  Maire: Semmosta sattuu :))

  VastaaPoista
 4. Hauska nähdä sama tapahtuma sun silmin, juuri postasin omat suosikkini ja huomenna ajattelin vielä herkutella laittamalla löytöni.

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails