10. maaliskuuta 2011

Keväinen värihavainto


Oletteko huomanneet, että tuo ylemmän kuvan seinän keltavihreä sävy putkahtelee esiin yhdessä jos toisessa yhteydessä? Kyseistä sävyä on vaikea nimetä. Tunkkainen murrettu keltainen se joka tapauksessa on. Muistuttaa kovin Pantonen kevään 2011 bamboo-sävyä!  Usein sitä näkee yhdistettävän kirkkaaseen keskisiniseen. Hauska väripaletti tämä!
PS: Onko teillä muilla ongelmia blogienne kommentoimisen kanssa? Itse en pysty tällä hetkellä kommentoimaan omia kirjoituksiani. En myöskään saa viestejä kaikista kommenteista, kuten aiemmin. Mistäköhän kiikastaa? 

Am I the only one who's spotted this greenish shade of yellow everywhere lately? It's often supplemented with bright middle-blue. Nice!

Photo: Hus&Hem, FermLiving, ElleInteriör, Boconcept

7 kommenttia:

 1. Sama keltaisen sävy useammassa kuvassa, niin huomaan yhtäläisyyden. Luen useampia sisustuslehtiä, mutta en ole tuota sävyä huomannut, lähinnä vain keltaisen värin käytön lisääntyneen määrään kevättä kohti. Tykkään tuosta sävystä, vaikka pidän keltaista vaikeana värinä tuoda omaan kotiini.
  Erityisesti kakkoskuvan laatikoissa on hyvät sävyt, molemmista väreistä.
  Muuten sinisen runsas "uusi tuleminen" sisustukseen ja astioihin ei innosta. Ei sinisessä mitään vikaa ole, mutta olen käyttänyt sen osaltani loppuun. Erityisesti kirkkaat siniset ja koboltti eivät ole (enää) juttujani.
  Onkin kiinnostavaa seurata, totunko sinisen runsaaseen näkymiseen siinä määrin, että alan(ko) pitää siitä.

  VastaaPoista
 2. Jatkoa: yhdistit tuon keltaisen sävyn Pantonen 2011 kevään bamboo-keltaiseen, joka on käsittääkseni yläpalkissasi oleva keltainen.
  Jokin jäi vaivaamaan kehumassani kakkoskuvan laatikoissa, kesti tovin, että mikä ja tadaa: laatikoiden sininen ja keltainen ovat kovasti lähellä yläpalkkisi värejä, keltainen lähempänä kuin sininen, yläpalkkisi sininen taittuu hippasen enempi vihreään. Lisäksi laatikoiden muoto on samankaltainen (vaikka erisuunnassa) kuin yläpalkin väripalkit.
  Aivot ovat kumma juttu, silmät rekisteröivät paljon muutakin kuin luulee ja yhdistely päässä tapahtuu sitten kun tapahtuu.
  Tämä tuikitärkeä kommentti piti tulla kertomaan klo 0.14. :)

  VastaaPoista
 3. aivan kamala väri mielestäni! mutta tyylikäs kyllä noissa sisustuksissa. keltainen tulee tähän vuoteen kyllä yllättävän kovaa, kaikissa sävyissä!

  VastaaPoista
 4. Pauliinalotta: Ja minä vastaan klo 8:00, että tuossa bannerissa on nimenomaan se sama Pantonen "bamboo"-keltainen, kuin arvelitkin. Se petroolinsininen taas on Pantonen "deap teal".Kummatkin siis siitä kevään paletista.

  Onhan se sininen kovin lähellä tuota Ferm Livingin sinistä tosiaan! Mitä tulee Ferm Livingiin niin olen huomannut, että siellä seurataan aika tarkkaan näitä Pantonen ennustuksia. Samat värit toistuvat tyynyissä, tapeteissa jne.

  MUTTA näitä värisävyjä vertaillessa täytyy kyllä myöntyä sille faktalle, että kaikki näytöt toistavat näitä hiukan eri tavalla. Oman läppärini näyttöäni ei ole milloinkaan kalibroitu ja tiedän, että se heittää värejä vähän suuntaan jos toiseen. Eli on oikeastaan aika turhauttavaa yrittää kuvailla mitään sävyjä kovin tarkkaan :)

  Leena: Totta on - keltainen tulee ja lujaa!

  VastaaPoista
 5. Pidän tuosta keltaisen sävystä. Kirkas ei olisi niin mieleeni, enkä oikein osaisi yhdistää mihinkään. Sanoisin tuota sinapinkeltaiseksi. :) Tosin mulla on vanha läppäri ja ei hajuakaan miten väärältä mitkäkin sävyt tällä näytöllä näyttää...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Saija, sinapinkeltainenhan tuo on! :)

  VastaaPoista
 7. Osaisitkohan auttaa, että kenen tuo keltainen kello on tuossa kolmannessa kuvassa?

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails