17. maaliskuuta 2011

NÄINKÖ niitä asuntoja nykyään myydään?

Östermalm 2 rum 54,5 kvm
Tunnemme kaikki Alvhem-kiinteistönvälitysfirman tavan stailata asunnot tietynlaisiksi: valkoiset lautalattiat, muutama vintage-tuoli, vaaleanharmaat seinät, valkoiset keittiöt jne. Homestaging on arkipäivää. Fantastic Frank on vienyt stailauksen pidemmälle. Kuvien kautta asunnolla on tarina. Mutta ostaisitko asunnon tosiaan valokuvaajan luoman tarinan vuoksi?

We're all used to overly styled Alvhem -appartments. White wooden floors, pale grey walls, tiled fire places - you know the recipe. Homestaging is a fact. Fantastic Frank is a real estate firm that's taken homestaging one step further. The pictures tell a story. But would you really buy the apartment for the story? Isn't this a bit corny?

10 kommenttia:

 1. On ainakin pakko käydä katsomassa! Yleensähän esipäätös tulee tehtyä kuvien perusteella. Noista ei voi olla varma kannattaako katsoa.

  Kuvat ovat sinänsä kauniita.

  Onnea muuten tasan sadasta lukijasta!

  anu

  VastaaPoista
 2. öö.. en.. :)

  kyllä mä haluaisin tietää vähän enemmän :D

  VastaaPoista
 3. Näissä kyllä huomio kiinnittyy jo vähän muihin asioihin kuin itse asuntoon :/
  Mutta, ovat silti kaikin puolin parempia kuvia kuin mitä Suomessa välillä näkee - pimeitä ja suttuisia ja kuvattu vielä kaiken lisäksi niin, ettei asunnosta itsestään saa mitään irti. Tyyliin, "joo, ihan kiva loisteputki vessassa" ja "joo, ihan kivat vetimet makkarin kaapeissa".

  Mulle tarjottiin joskus kesätyötä asuntovälitysfirman kuvaajana, käytännön syistä jouduin kieltäytymään. Harmi, olis kyllä varmasti mukava duuni.

  VastaaPoista
 4. No huh hei! Itselle käy niin, että kovasti stailatut kuvat herättävät enemmän epäilyksiä kohteen suhteen kuin palavaa intoa mennä näyttöön. :)

  VastaaPoista
 5. En ostaisi stailattua asuntoa, mieluummin sellaisen remontoimattoman ruman, joka on halvempi ja josta saa tehtyä mieleisen. Mutta vähän voitaisiin kyllä miettiä millaisia kuvia myynti-ilmoituksiin laitetaan, en halua nähdä toisten vessatarvikkeita tai tiskejä...

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo herätti minussa sen verran mielenkiintoa, että varmasti menisin katsastamaan. Jos ei muuten niin hakeakseni sisustusideoita omaan kotiin :)

  VastaaPoista
 7. Seuraava askel olisi sitren palkata mallit, jotka "asuu" asunnossa, ja ottaa niistä kuvia siellä... Ei hyvää päivää. Olen mielestäni aika kriittinen ja kokenut asunnonostaja.

  VastaaPoista
 8. Kuten Annu jo ylempänä kirjoitti, niin minullakin heräisi epäilyksiä, että mitäs tässä nyt piilotellaan, kun on noin överiksi vedetty. Stailausta (ja tuo mitä nuo kuvat sitten ovatkin... ruusuja lattialla???) pidän ylipäätään turhana puuhana, minun päätöksiini se ei vaikuta, voi päinvastoin häiritä asunnon mieltämistä omien ajatusten ja mukana tulevien huonekalujen sekä mahd. ostoslistalla olevien uusien sijoittelun pohtimisessa.

  Parempi nähdä asunnon kuluneisuus ja muut mahdolliset puutteet (elämän jälkiä nyt aina on ja saa ollakin, jos ei saa, pitää ostaa uutta) koska joku haluaa remontoida kaiken joka tapauksessa ja joku jotain pintoja, joten turha sitä on maaliin ja tapetteihin rahaa pistää ennen asunnon myyntiä, koska makuasiat ovat niin erilaisia.

  En siis menisi tuollaista "tarina-asuntoa" katsomaan. Itselleni asunnossa tärkeintä ovat mm. sijainti omien tarpeideni kannalta, tehdyt ja tulevat taloyhtiön remontit, märkätilojen kunto, vastaako asunnon pohja tarpeitani ja toiveitani jne. Näkisin asunnon kaikkein mieluiten tyhjillään, olisi helpompi mittailla ja tuumailla omia ideoita. Lisäiedoita saan lehdistä ja blogeista, jos ne jostain syystä itseltä sattuisivat loppumaan.

  VastaaPoista
 9. Olen samaa mieltä kuin moni, että tämä menee vähän överiksi. Jotenkin kornejakin nämä kuvat ovat. Vaikka kyllähän nämä ne pimeät ja epäselvät kuvat voittavat, joihin suomalaisilla asuntopalstoilla liian usein törmää.

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails