25. maaliskuuta 2011

Vihreiden kannatus nousee


Keväällä alkaa huomaamattaan katsella huonekasveja ja leikkokukkia sillä silmällä. Mieli alkaa vihertää. Ostin eilen neilikoita. Melkein tartuin narsisseihinkin, mutta en sentään ihan vielä. Näistä kuvista voi bongata monta ideaa kasveilla sisustamiseen:

1. Älä siisti tulppaaneja jatkuvasti. Ylikasvaneet revähtäneet tulppaanitkin ovat valloittavia.

2. Anna leikkokukkien estetiikan jatkua tauluissa kasvien taustalla.

3. Yhdistä erilaisia lajikkeita, mutta pidä ruukut samankaltaisina - tai toisinpäin.4. Kasvata pääsiäisruoho kannellisessa lasimaljassa. Ruoho ei ala nuokkumaan, vaan kasvaa kauniisti reunojen tukemana.

5. Kokeile epätavallisen mallisia kukkaruukkuja, esim laakeita.6. Istuta kasvi suoraan läpinäkyvään lasiruukkuun. Musta multa juurineen näyttää kiinnostavalta.

7. Pudota kasvi ruskeine muoviruukkuineen suoraan lasiseen ruukkuun. Usko pois, sekin näyttää kivalta, vaikka ei kuulosta siltä!

8. Päällystä ruukku sanomalehdellä. Sopii erityisesti orkidealle!

Here's some ideas how to decorate with flowers and plants. In the first picture the flower theme continues on the wall in the art pieces. Let tulips overgrow -they look enchanting and boheme. In the second picture I love the easter grass in a high glass vase with a lid.
Finally the last picture shows how great plants can look in a glass vase -just let the mold and root be in display!

Photo: Trendenser, Morten Holtum

7 kommenttia:

 1. ihan mahtavia vinkkejä, thänks!! :D

  VastaaPoista
 2. Ekan kuvan kokonaisuus on ihana! Siinä on kaikki, ei yhtään liikaa, eikä mitään puutu. Parhaat sisustuskuvat ovat usein sellaisia, jotka näyttävät tuosta-vaan -huitaistuilta, mutta eivät varmaankaan kovin usein sitä ole.
  Laakea kukkaruukku kuullostaa hyvältä, jos löydän kesäksi parvekkeelle jotain tuoksutonta kasvatettavaa (ja helppoa).

  VastaaPoista
 3. Tämä postaus tuli sopivasti. Perheen toinen osapuoli on innokas viherkasvitonttu ja joudun koko ajan vartioimaan ettei kasvit valloita koko asuntoa. Runsaat kasvustot saa kämpän helposti näyttämään vähän mummolta. Täytyykin tutkia noita postauksen kuvia jos niistä keksisi ratkaisuja tähän ongelmaan. Alimman kuvan ruukut ja laatikot näyttävät kivoilta.

  VastaaPoista
 4. tuntuu hassulta, että nimenomaan orkidea laitettaisiin sanomalehteen, kun sehän pitää upotuskastella:/ No joo, tosi-sisustaja tietysti vaivautuu ottamaan kai sanomalehden siksi ajaksi pois?

  Hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
 5. Varpu: Meidän toinen osapuoli juuri "harvensi" vähän silmäteräänsä (chilipuu) sillä lopputuloksella, että ikkunalaudalla on nyt pelkkä lehdetön oksa. Kovin rehevää :) Tsemppiä antimummoiluun!

  Leena: Ihan totta muuten! Eihän tuossa orkidean käärimisessä ole mitään järkeä, ellei sitten itse orkidea ole toisessa pienemmässä ruukussa käärityn sisällä. Tosin valoakin kai orkidean juuret kaipaisivat, joten sille ehkä mielummin se lasinen ruukku?

  VastaaPoista
 6. Meinasin juuri sanoa samaa että orkidean juuret kaipaa valoa. Tapoin just toisen orkideani kun en uskonut :D Mutta ihana postaus! Sinä se osaat inspiroida, kiitos siitä! :) Tämä on muuten ensimmäinen kommenttini tässä blogissa, löysin tämän vasta äskettäin ja ihastuin välittömästi.

  VastaaPoista

You might also like...

Related Posts with Thumbnails